Products
Ön természetesen ismeri saját magát, de gondolt már arra, hogy mit lát más? Ne hagyja a véletlenre, bízza inkább szakemberre! Mit mutat Ön magáról és cégéről másoknak? Egy felmérés szerint: Az emberek egymásra gyakorolt hatása 55%-ban a megjelenéstől függ, 38%-ban a megnyilvánulástól és csak 7%-ban a közlendő tartalmától.
Ezért igen-igen fontos, hogy közlendőnk nem szóbeli része is tudatos és kontrollált legyen. Akkor hiteles, ha harmónia van amit mondunk, ahogy mondjuk és ami a látvány. Egy példa: Nincs kételkedés, ha a rendőr egyenruhában elkéri valakinek az iratait a rendőrség kapujában. Ha ugyanazt civilben teszi, magyarázatra szorul. Ha nem ott kéri el, hanem mondjuk valakinek az otthonában, már a történet is más. A tanulság, hogy figyelmet-lenségből akár a látható körülmény és a szó, ellentmondásba kerülhet, akaratunkkal ellentétes körülményeket hozhat létre. A "milyen?" kérdésre nem szóban adunk választ. Ezek a stílus jegyek. A megnyilvánulás, a hogyan és a látvány együtt. A véletlenszerű közlések (azt mondja el amit nem akar) nem mindig verbálisak. Aki tanult kommunikálni, gyakorlott, kontroll alatt tudja tartani a beszédét, gesztusait és mimikáját, célirányosan emocionál. De mi van a látvánnyal? A cél, a zaj mentes közlés. Tehát, hogy a verbális és non verbális mondandónk harmóniát képezzen, hogy hitelessé váljunk. A ruházat, tárgyak, emblémák mind, mind beszélnek. Amikor megszólal valaki, már nem légüres térben teszi, mert már kialakult róla vélemény. Információt adott már magáról, személyes tulajdonságairól. (Neméről, társadalmi helyzetéről, életkoráról, önbizalmáról, életmódjáról, közönségéhez való viszonyáról, stb. stb.) És még egy nagyon fontos dolog: Az előítéleteket nem lehet verbálisan feloldani.
(H)ARCULAT (H)ARCULAT (H)ARCULAT (H)ARCULAT
Design, dizájn? Sokan azt hiszik a design egy különleges dolog, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak. Többen  pedig azt hiszik, hogy a design valami díszítés, ami nyugodtan elhanyagolható. A szó eredetét angolnak gondolják, valójában  a latin signo, azaz magyarul a szignál szóból származik, melynek eredeti jelentése: jelöl, jegyez, pecsétel, kitüntet, kifejez, észrevesz, szemmel tart, kézjeggyel ellát, jel, jelvény, jelszó, hadosztály, zászlóalj, kép, szobor.  Az angol szótár már egy picit mást ír:  szán - (dékol), tervez, szerkeszt, főnévként pedig: terv - (rajz), szerkesztés, típus, modell, kivitel - (ezés)
Egy harmadik felmérés  szerint:  10%-ban számít, hogy mit mondunk,  40%-ban, hogy hogyan mondjuk és  50%-ban a látvány. TOP TIP TOP TIP Egy másik felmérés szerint:   A vásárlás 70%-ban az elsõ benyomáson  múlik. www.ezjo  hu   design service Design Service Digitális munkák Tárgyak, dekorációk Kiadványok Ismeretek Kapcsolat